Jdi na obsah Jdi na menu
 


Anglie

12. 6. 2008

Britové v AOE III

 

vlajka

Královna Alžběta

Britové jsou průměrný národ který má výhodu v tom, že při stavbě domu (který je ale dražší) se jim zadarmo vytvoří vesničan, jinak jednotek mají v normálu a v ničem nezaostávají.

Speciální jednotky :

Mušketýr
Není to úplně speciální jednotka ale Britové je dokáží vylepšit až na Imperiální Rudokabátníky a to je potom síla.

Základní životy : 150
Základní útok na dálku : 23
Základní útok na blízko : 13
Základní obléhací útok : 20
Rezistence : 20% na blízko

Mušketýr

Raketa
Slabší Great Bombard od Osmanů, také silné dělostřelectvo, které vypadá jako rachejtle. Hodí se na odstřelování města z dálky, avšak osamocená raketa nemá šanci, musíte ji chránit.

Základní životy : 400
Bombardovací útok : 300
Rezistence : Na dálku 75%

Raketa

Lukostřelec
Speciální jednotka Britů, hodí se když máte dostatek dřeva a jídla a nemáte dostatek zlata na mušketýry, jsou dostatečně silní na každý útok.

Základní životy : 95
Základní útok na dálku : 17
Základní útok na blízko : 10
Základní obléhací útok : 11
Rezistence : 30% na dálku

Lukostřelec

Jednotlivé věky :


Věk Objevů :
Z toho co dostanete z města si postavte, tržiště a vynalezněte Rámovou pilu, 5 vesničanů pošlete na dřevo a jedním stavte postupně 9 usedlostí, počet vesničanů na dřevo zvyš na 10. Jakmile dostavíte usedlosti pošlete 5 vesničanů ze dřeva na jídlo, mezitím byste měli už sbírat jídlo asi 5 vesničany. Za dřevo stavte Obchodní stanice pokud můžete a nebo stavte opevnění. Poté postupte do dalšího věku.

Koloniální Věk :
Ustalte si počet vesničanů na 10 dřevo, 10 jídlo a 10 zlato, dostavte si opevnění a posílejte si jednotky z domovského města, vylepšujte v tržišti těžbu dřeva a zlata, postavte také mlýn a vylepšete ho, nakonec si vylepšete obchodní stanice, až budete moci postupte do dalšího věku.

Věk Pevností :
Pošlete si Pevnost a umístěte ji na strategické místo, vynalezněte všechny těžební technologie a začněte stavět vojenské budovy, vylepšete o jeden stupeň Mušketýry, Kopiníky a Lukostřelce. Postavte si menší útok asi o 20 vojácích tvořeným Mušketýry, Kopiníky a Lukostřelci. Pokud vám po bitce s armádou zbudou ještě vojáci zaměřte se hlavně na vesničany a vojenské budovy, ostatní nechte být. Šetřete na plantáž ale pokud dříve budete mít dostatek surovin na postup, učiňte tak!

Průmyslový Věk :
Hned jakmile budete moci, pošlete si továrnu! Jako první vylepšete obchodní stanici na vlak a poté účetnictví v plantáži. Postupně vylepšujte všechno co můžete, plantáž, věže, hradby, továrnu a vojsko. Šetřete vojáky a postupte do posledního věku!

Imperiální věk :
Jenom vylepšete mušketýry a vytáhněte do útoků, nepřítel by se vám měl vzdát jen jak vás uvidí:-D! Zdemolujte mu město a pozabíjejte vesničany! Tímto jste se stal vítězem!

 

Britové v AOE III

historie Británie

V roce 1492 byla Anglie jen prostým zemědělským státem, který se zotavovat z následků dlouhých válek. Ve vyčerpávajících bojích se angličtí králové snažili obhájit svůj dědičný nárok na značnou část území Francie. Počátkem 18. století Angličané ovládají celou Velkou Británii, daří se jim sjednotit vládu nad všemi britskými ostrovy a po celém světě zřídit důležité kolonie a základny. V 19. století pak Britové kontrolují největší světové impérium a jejich stát se stává první industrializovanou mocností. Tento přerod byl výsledkem příznivé geografické polohy ostrova, poměrně značné osobní a ekonomické svobody, vzdělanost střední třídy, finanční prozíravost a kultury, která povzbuzovala život, pokrok a činy.

Ve výstavbě britského impéria bylo rozhodující pozvednutí armády a obzvláště loďstva. Na začátku přepadávali coby nájezdníci a bukanýři španělskou lodní dopravu z Nového světa v roce 1558 se jim podařilo porazit v Lamančském průlivu obrovské španělské loďstvo. Opakující se evropské námořní boje vedly k vytvoření vysokých standartů a tradic Královského loďstva, které pak dovolily Británii expandovat obchod a impérium do Indie, Austrálie, Číny a Severní Ameriky. Na pevnině si relativně malá britská armáda vysloužila skvělou reputaci, zejména pro velmi disciplinovanou pěchotu s mušketami, znamenitý důstojnický sbor a příležitostně i brilantní vrchní vedení.

Počátkem 17.století založily Britové kolonie na karibských ostrovech a na severoamerickém kontinentu. Ostrovní kolonie byli skutečnou výhrou, díky severoamerickému kontinentu. Ostrovní kolonie byly skutečnou výhrou, díky cukrovým plantážím totiž přinášely do pokladnice enormní zisky. Zpočátku jen malé osady na území Virginie a Massachusetts, se postupně rozšiřovaly, načež nové kolonie čelily přívalům farmářů a dělníků, kteří v Severní Americe chtěli získat půdu nebo hledali náboženskou svobodu a příležitost k novému životu. Kolonie vítaly chudáky a vyděděnce nejen z domovské země a Irska, ale také z pevninské Evropy. Britské kolonie byli obklopeny na severu Francouzi v Kanadě, na jihu nepočetnou španělskou přítomností na Floridě a na západě za horami původním obyvatelstvem. V polovině 18. století vedla Francie s Velkou Británií válku, boje probíhali od Indie, přes Evropu, až po Severní Ameriku. Vítězství Anglie v této válce učinilo z Kanady britskou kolonii a otevřelo cestu k další expanzi na západ. Jednou z mála porážek britského impéria v této éře je ztráta severoamerických kolonií po prohrané občanské válce a vyhlášením nezávislosti roku 1776.