Jdi na obsah Jdi na menu
 


Francouzi

12. 6. 2008

Francouzi v AOE III

 

vlajka

Napoleon Bonaparte

Je to poměrně agrasivní národ hlavně s výhodou lepších vesničanů. Mají dostatek jednotek, normální jezdectvo, normální pěchotu a normální dělostřelectvo. Můžu tento národ velice doporučit jelikož má náskok ze začátku.

Speciální jednotky :

Kurýr
Tento speciální francouzký vesničan má lepší vlastnosti a hlavně rychlejší sběr surovin, zato je ale dražší.

Body života : 180
Výdrž : 0.40
Obléhací útok : 10
Útok sekáním : 8
Útok na dálku : 8
Útok na blízko : 10

Kurýr

Kyrysník
Tato ryze francouzká jednotka je perfektní na rychlé vpády, jelikož jeho rychlost je dostačující. Bodů života má také dostatek, jediná nevýhoda je, že si ho můžete jenom poslat z domovského města.

Body života : 590
Výdrž : 0.20
Obléhací útok : 30
Útok na blízko : 30

Kyrysník

Jednotlivé věky :


Věk Objevů :
Ze začátku dostanete 6 Kurýrů, hned 5 z nich pošlete na jídlo a s jedním sbírejte suroviny poslané z domovského města. Jakmile vše dosbíráte postavte 1 dům ale stále stavte Kurýry dokud jich nebudete mít 5 na jídle, 5 na dřevě a 3 na zlatě. Postavte ještě obchod a vylepšete rámovou pilu a doly. S hrdinou sbírejte poklady a stavte obchodní stanice, postupte do dalšího věku.

Koloniální Věk :
Ihned postavte mlýn a cvičte Kurýry. Až jich budete mít na jídlo, dřevo 10 a zlato 5 tak můžete skončit. Vylepšete vše v obchodě co můžete, povyšte si obchodní cestu a mlýn. Mezitím, co se vám budou stavět kurýři, postavte kasárna, kostel a stáje. Za expy si posílejte jednotky z města a můžete si i nějaké postavit. Pokud máte dostetk dřeva stavte opevnění. Nakonec našetřete dostatek surovin a postupte do následujícího věku.

Věk Pevností :
Postavte plantáž a vylepšete všechno co můžete za technologie, můžete klidně i vojáky. Dostavte kompletní opevnění a vylepšete jak věže tak hradby v kostele. Pošlete si pevnost z domovského města a strategicky jí umistěte. Poté můžete již postopit do dalšího věku což je...

Průmyslový Věk :
Vylepšete věže na Dělostřelecké veže, postavte vlak a vypusťte ho na obchodní cestu, nakonec ještě v plantáži statkaření a rafinaci. Pokud jste to neudělali dřív tak ovládněte vodu(pokud ji tam máte). Dělejte pravidelné výpady do nepřátelského území. Vylepšete mušketýry a ostrostřelce. Stále šetřete tu hromadu surovin co potřebujete na postoupení do Imperiálního věku, až budete moct, postupte!

Imperiální Věk :
Postavte si Capitol a vylepšete co můžete, útočte co nejvíce, vylepšete všechny jednotky a všechny bonusy co můžete, pak už to je opravdu jen na vás!!!

 

Francouzi v AOE III

historie Francie

Francie byla na počátku této éry jedním z geograficky, ekonomicky a vojensky nejsilnějších národů v Evropě. Objevovat nové světy, ve snaze o rozšíření obchodu a říše, sice Francie začala až za Španělskem a Portugalskem, nicméně zejména v 17. a 18. století učinila ohromné pokroky. Francouzi se pokoušeli prozkoumat a osídlit Severní Ameriku ještě pře Brity. Lákala je hlavně možnost rozsáhlého rybolovu v okolí Newfoundlandu a obchod s kožešinami, ale také se snažili objevit severozápadní cestu kolem kontinentu a dosáhnout tak Tichého oceánu a Asie.

Pokud o založení kolonie na Floridě 16. století se díky Španělské odvetě proměnil v naprostý krach. Několik pokusů o usazení se v Novém Skotsku u řeky Sv. Vavřince nakonec vedlo k založení stále kolonie v Quebecu. Odtud pak neohrožení průzkumníci jako byli Champůain, Marquette a mnoho dalších, dokázali najít cestu přes velká jezera a podél řeky Mississippi dálé na jih až k jejímu ústí. Francouzům se podařilo navázat mnohem lepší vztahy s domorodci než jiným evropským národům. Hlavně z důvodu, že je obchod s kožešinami zajímal více jak trvalé osídlení. Francouzští trapeři a obchodníci přicházeli do Ameriky v relativně malých počtech, aby obchodem s kožešinami nabyli bohatství a po čase se zase vraceli domů. Nakonec však podél obchodní stezky postavili řetěz obchodních center a pevností. Trasa vedla z New Orleans přes St. Louis, ostrov Mackinac až po Detroit a pevnost Duquesne (dnešní Pittsburgh).

Francouzi se angažovali zejména v Evropě, Indii a v Karibské oblasti. Kanada se silnější a systematičtější podpoře mateřské země těšila jen zřídkakdy. Snaha slabé francouzské populace odolat rychle rostoucím a sílícím Britům, tlačících se od atlantského pobřeží, nemohla vydržet dlouho. V 18.století, po kruté válce mezi Francií A Británii, byla Kanada ztracena. Francie ustoupila Anglii své pevninské kolonie, kromě ostrovů St.Pierre a Miquelon, a v reparaci jí připadlo pár ostrovů s kořením s Indonésii. Francouzi si i nadále podrželi kontrolu nad oblastí za řekami Mississippi a Missouri až do počátku 19. století, kdy Napoleon prodal tato území mladým Spojeným státům americkým. Z utržených peněz pak mohl podporovat svá vojenská tažení po Evropě