Jdi na obsah Jdi na menu
 


Německo

12. 6. 2008

Němci v AOE III

 

vlajka

Fridrich Veliký

Jak už naznačuje historie tohoto národa, jsou Němci zaměřeni na armádu. Vynikají hlavně v jízdě a pěšácích pro boj z blízka. V jednotkách pro boj z dálky mají pouze střelce z kuše a Ostrostřelce, který je dostupný až ve třetím věku. Při dovážce zboží z domovského města zdarma dorazí i 2-3 Huláni. Němci mají dva druhy vesničanů, ale trénovat v Radnici mohou jenom ten základní typ. Speciální vesničany můžete dostat z Domovského města nebo při přestupu do dalšího věku.

Speciální jednotky :

Osadnický vozík
Speciální vesničan Němců. Rychleji těží suroviny a staví budovy. Nemůžete je cvičit, pouze si jej můžete poslat z domovského města nebo ho získáte při přestupu do Koloniálního věku. Rozhodně byste neměli na tohoto speciálního vesničana zapomenout při budování své kolonie.

Body života : 300
Rychlost : 4
Výdrž : 0.30
Obléhací útok : 10
Útok sekáním : 8
Útok na dálku : 3
Útok na blízko : 10

Osadnický vozík

Doppelsoldner
Skvělá jednotka pro boj zblízka. Ve větším zastoupení ve vaší armádě vám jistě pomůže. Při větším počtu však také ale počítejte s velkými ztrátami nejen v řadách nepřítele, ale i ve vašich řadách Doppelsoldnerů. Při větším používání této jednotky se určitě vyplatí každý věk tuto jednotku zdokonalovat.

Body života : 200
Rychlost : 4.50
Výdrž : 0.20
Obléhací útok : 60
Obranný útok : 20
Útok na blízko : 20

Doppelsoldner

Hulán
Velmi dobrá jízda, získáváte ji nejen ve Stájích, ale i zdarma při dovážce zboží z vašeho Domovského města. Určitě byste na tuto jednotku neměli zapomínat, osamocená jednotka je na nic, ale při větších skupinách dokáže divy. Rozhodně jí vylepšujte jak jen můžete a nezapomínejte na ni při budování jak útoku, tak i obrany! A hlavně počítejte s velkými ztrátamy těchto jednotek.

Body života : 190
Rychlost : 6.50
Výdrž : 0.10
Obléhací útok : 20
Obranný útok : 37
Útok na blízko : 37

Hulán

Válečný vůz
Unikátní zpevněná jednotka. Díky svému vysokému počtu životů a dobrému útoku se hodí při ničení Pevností nebo strážných věží. Perfektně vám pomůže jak při bránění vaší kolonie, tak i v útoku na tu nepřátelskou.

Body života : 500
Rychlost : 6
Výdrž : 0.20
Obléhací útok : 30
Útok na dálku : 42

Válečný vůz

Jednotlivé věky :


Věk Objevů :
V tomto věku se snažte být co nejrychlejší. Postavte rychle Radnici a z Domovského města si pošlete Osadnický vozík. Objevitelem prozkoumávejte mapu a sbírejte poklady. Po vycvičení šestnáctého vesničana šetřete jídlo na přestup do dalšího věku. Osm vesničanů ať sbírá jídlo, pět kácí stromy, dva nechte těžit stříbro a jeden ať staví domky.

Koloniální Věk :
Vycvičte tři vesničany, dva pošlete k ostatním na jídlo a jedním postavte kasárny a pošlete k němu dalšího vesničana, kterým jste stavěli domky. Po kasárnách postavte Stáje. Dále postavte mlýn, ve kterém každý věk zlepšete rychlost získávání jídla. Zvyšte populaci vesničanů, tak abyste měli 10 na jídlo, 10-12 na dřevo, 10 na zlato a 2 na stavění budov. Postavte si co nejvíce strážních věží a vycvičte si základní obranu a rychle do dalšího věku.

Věk Pevností :
Vylepšete Hulány a vycvičte přibližně pět Válečných vozů. Z Domovského města si co nejrychleji pošlete pevnost a postavte ji. Za Němce je hra velmi náročná na zlato, proto si vycvičte 7-10 vesničanů a nechte je těžit stříbro nebo postavte dvě plantáže, jednu pro první desítku z minulého věku a jednu pro z tohoto věku. Vycvičte přibližně 20 Ostrostřelců a 20 Hulánů a nechte si je v kolonii. Z Domovského města hlavně posílejte jednotky. Vycvičte dalších 10 Hulánů a pošlete je potrápit nepřítele. Dále hlavně cvičte a obnovujte armádu.

Průmyslový Věk :
Jestli můžete, tak si pošlete Továrnu a postavte Slévárnu. Zvlášť si vycvičte 20 Ostrostřelců, 20 Hulánů, 10 Doppelsoldnerů, 10 Válečných Vozů, 3 Falkonety a 5 Polních děl. S těmito jednotkami začněte postupovat na nepřítele. Jestliže se dobývání nepřátelské kolonie zdá velmi nadějné, pošlete většinu vašich jednotek, které brání kolonii, na nepřítele. Pokud jste až moc přecenili soupeře, tak stáhněte zbytky jednotek a docvičte armádu.

Imperiální Věk :
Složte si novou armádu, ale silnější než předtím a s více děly. A skuste jí i vylepšit. Vydejte se proti nepříteli a postupujte obezřetně. Jestli si chcete zariskovat, pošlete na nepřítele úplně vše co máte! Ale je to dost riskantní.

 

Němci v AOE III

historie Německa

V době první plavby Kryštova Kolumba, sestávalo Německo ze čtyř set samostatných útvarů. Jednalo se o knížectví, feudální státy a autonomní města. Ačkoliv území Německa bylo součástí Svaté říše římské, tak nad územím držel ve skutečnosti kontrolu císař Svaté říše římské ve Španělsku. V Německu tehdy fakticky neexistovala centrální vláda, která by diktovala politiku, vybírala daně, nebo řídila armádu.

V roce 1517 kněz Martin Luther veřejně protestoval ve svém wittenberském kázání proti praktikám panujícím v katolické církvi. Takové protesty bývaly obvyklou cestou pro otevření debaty na půdě univerzit, ale Lutherovi se podařilo rozpoutat něco mnohem většího než univerzitní debatu. Jeho činy spustili protestantskou reformaci, a jak se kopie jeho děl šířili po Německu a zbytku Evropy, tak získávalo učení Martina Luthera stále nové příznivce. Jeho díla se překládala z latiny do němčiny a poté i do dalších jazyků. Reformace čelila vzápětí katolické protireformaci, ve které se sami konzervativci snažili přeměnit a semknout církev, aby myšlenky protestantství byly zcela vymýceny.

Zápas mezi těmito dvěma směry víry pak vyústil v Třicetiletou válku, která Německo zpustošila obzvláště děsivě. Na konci této brutální doby stály německé provincie převážně na straně římských katolíků a naopak k protestantům se přikláněl sever.

Malé pruské vévodství u Baltického moře, v 16. století počalo postupně expandovat díky dobrému vedení a podpoře vojenské tradice. Prusům se podařilo v 17. století odrazit útok Švédů a za vlády Bedřicha Velikého dosáhlo Prusko významu i na mezinárodním poli. Prusové byli obzvláště vyhlášení disciplinovanou pěchotou, elitními jednotkami granátníků a jezdectvem. Vedli na jihu, až do napoleonské éry, série úspěšných válek s mnohem větším Rakouským císařstvím.

V 16. století se Němci krátce pokoušeli kolonizovat Venezuelu. Augsburské bankéřské rodiny získaly právo na zemi v roce 1526 a už od roku 1529 začal průzkum oblasti. Hlavním cílem bylo nalezení El Dorada, proslulého města zlata. V oblasti Coro poté přistálo přibližně 200 německých kolonistů. Tito lidé pokračovalo v hledání zlata a založili i několik třtinových plantáží, na kterých pracovali afričtí otroci. Roku 1556 se kolonie dostala pod španělské područí. Většina německých kolonistů zahynula chorobami a během útoku domorodých kmenů, a zejména při průzkumech vnitrozemí.