Jdi na obsah Jdi na menu
 


Osmané

12. 6. 2008

Osmané v AOE III

 

vlajka

Sulejman

Osmané jsou jedni z nejlepších národů, díky svému bonusu automatické produkci vesničanů odpadá dost velká zátěž ze začátku na jídlo. Osmané vynikají hlavně v Artilerii kde mají hodně jednotek od obyčejného Grenadira až po Great Bombard. Ale v ostatních jednotkách zaostávají, pěšáka mají jenom jednoho a i když speciálního je to málo, jezdectvo také nic moc.

Speciální jednotky :

Janissary
Je to jediný pěšák Osmanů, průměrně dobrý střelec a i na blízko obstojí! Hodí se ho vylepšit alespoň na Guard, poté už jich pár dokáže udělat slušnou obranu.

Základní životy : 235
Základní útok na dálku : 22
Základní útok na blízko : 18
Základní obléhací útok : 25
Rezistence : Na blízko 20%

Janissary

Great Bombard
Perfektní dělostřelectvo, bohužel se dá vyrábět jen v továrně. Dostřel perfektní, útok také, rezistence je 75% na střelce. Při vylepšení na Imperiál stačí jeden kanón, malá ochranka a z města je spáleniště.

Základní životy : 550
Bombardovací útok : 500
Rezistence : Na dálku 75%

Great Bombard

Houfnice
Tato artilérie je zaměřená hlavně na jednotky, na obléhání se moc nehodí, to raději přenechte Bomabardě! Avšak ve skupinkách dokáží udělat pěkný "bordel" i z velkého útoku, na blízko moc neobstojí tak proto před ně pár Janissary neuškodí!

Základní životy : 130
Základní útok na dálku : 40
Základní útok na blízko : 10.30
Základní obléhací útok : 15
Rezistence : Na dálku 50%

Houfnice

Jednotlivé věky :


Věk Objevů :
Na začátku Osmané dostanou 400 dřeva a 100 jídla, dřevo je použito na výstavby Mešity. Nejlepší je, hned ze začátku poslat vesničany sesbírat 300 jídla, které je použito v mešitě na zrychlení výroby vesničanů. Poté můžete vesničany poslat těžit Dřevo a Zlato a až nakonec Jídlo. Hodí se postavit obchod aby se zvýšila těžba, jakmile máte dostatek jídla postupte do Koloniálního věku.

Koloniální Věk :
Hned jakmile postoupíte do tohoto věku si vynalezněte Merkantolismus za 1000 zlata které by jsme měli mít už z minulého věku a potom pomocí Posil z města by jste si měli udělat alespoň zhruba obranu! Další vylepšení které se hodí je, další zvýšení produkce a taky stropu z 25 na 45. Já osobně mám rozdělení těžby na 20 jídlo, 5 dřevo a 20 zlato, pokud chci stavět tak někde někoho seberu. Tímto věkem Osmané jenom tak proplují do Věku Pevností.

Věk Pevností :
V tomto věku Osmané ukážou svojí sílu, pokud jste dobře zajištění z minulého věku tak můžete chrlit Janissary na nepřítele docela často. Po vylepšení Janissary na veterány můžete chvíli zase dělat na ekonomice, vylepšujte co se dá a hlavně začněte produkovat Obus Gun, je to velice silná artilerie proti pěchotě, bude se hodit! Po oslabení nepřítele rychle postupte do dalšího věku.

Průmyslový Věk :
V tomto věku toho Osmané moc nemají, kromě vylepšení Janissary a Obus Gunu to není moc dobrý věk, radím stále dorážet na nepřítele ať se moc nerozvine, pokud máte Továrnu tak začněte produkovat Bombardy na konečný útok. Jakmile máte dostatek surovin na postup, učiňte tak!

Imperiální věk :
V tomto věku jenom vylepšete Bombardu a postavte velký útok z 4 Bombard a asi 40 Janissary a 30 Obus Gunů a můžete použít ještě jízdu do kombinace a vytáhněte do útoku! Tento útok by nepřítel neměl přežít ale pokud ho stejně přežije tak s městem, ale pokud mu neuděláte skoro nic tak hodně blbě útočíte, protože jenom Bombardy musí udělat pěkný kolotoč!!! A pokud je nepřátel víc tak jenom doplňte vojsko a zničte i ostatní!!!

(Bigi)

 

Osmané v AOE III

historie Osmanské říše

Osmanská říše existovala již od roku 1300 a svého vrcholu dosáhla v 16. a 17. století, kdy se stala jednou z nejsilnějších říší světa. Rozpínala se od severu Afriky přes Blízký východ a Malou Asii, až po Balkán a jižní oblasti dnešního Ruska. Roku 1453 se Osmanům po letech těžkých bojů konečně podařilo dobýt Konstantinopol a uzavřít tak bránu starobylého římského impéria na východ. V roce 1529 pak stáli Osmané před branami Vídně a obléhali přístavy v západním středomoří. Tehdy se zdáli být neporazitelní, ale ve skutečnosti dosáhli meze své expanze, protože nebyli schopní konkurovat Evropanům ve vývoji nových technologií. Například Turci museli výhradně nakupovat děla z Evropy a dokonce najímali i evropské kanonýry. V roce 1683 stáli ještě jednou před branami Vídně, kterou se jim nepodařilo dobýt, a právě v tomto okamžiku skončila doba úspěchu osmanských vládců, zatímco organizovanost a síla evropských nepřátel vzrostla.

Mnoho energie Osmanské říše bylo promrháno vleklými boji o dědictví a vládu. Byrokracie, která zajišťovala chod říše, se stávala těžkopádnou a úplatnou. Průmysloví potenciál byl naprosto nevyužitý. Zisky, které pramenily z obchodu mezi Evropou a Asií, se počali ztenčovat neboť Evropané se naučili využívat přímé námořní cesty do Východní Indie. Nakonec se Obchodní bilance změnila a Osmané byli nuceni nakupovat v Evropě více zboží, než do ní sami vyváželi.

I osmanská vojska počala chátrat a upadat. Říše začala být závislá na otrocích a zajatých vojácích jako byli například slavné jednotky janičářů. Evropané nechávali osmanskou říší na pokoji, jen Rusové bojovali o pláně poblíž Černého moře. Průmyslová revoluce pak navštívila Osmanskou říši jen prostřednictvím Evropanů. Jeden čas museli dokonce Britové poskytnout Osmanské říši vojenskou podporu, aby zem neobsadili nepřátelé anglie.