Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rusko

12. 6. 2008

.: RUSOVÉ :.

 

R
U
S
O
V
É

Rusové v AOE III

 

vlajka

Ivan Hrozný

Rusové jsou rozhodně útočný a agresivní národ. Spíše útočí větším počtem armády, avšak na úkor jejich vylepšení. Jejich zvláštní budova "Tvrz" v sobě kombinuje klasické kasárny a obranou věž. Další jejich bonus je tvoření vesničanů a pěší armády ve skupinkách po přesně určeném počtu. Normálně vesničan stojí 100 jídla ale u Rusů si vytvoříte skupinku tří vesničanů za 270 jídla. Jízda, loďstvo a dělostřelectvo se tvoří normálně po jednom.

Speciální jednotky :

Strelet
Lehká pěší jednotka. Je velmi účinná proti jiné pěchotě, ve větších skupinách jsou velmi účinní. Počet životů a dostřel je celkem slušný, ale i tak jsou proti jízdě téměř bezmocní. V "Tvrzi" se tvoří po deseti a je velmi lehká. Při nedostatku surovin se velmi hodí!

Body života : 72
Rychlost : 4.50
Výdrž : 0.30
Obléhací útok : 7
Útok na dálku : 8
Útok na blízko : 4

Strelet

Kozák
Jízdní jednotka útočící z blízka. Hodí se proti dělostřelectvu, ale musí je krýt nějaké střelné jednotky. S jinými jízdními jednotkami jiných národů útočících na blízko se ztrácí.

Body života : 225
Rychlost : 6.75
Výdrž : 0.10
Obléhací útok : 26
Útok na blízko : 26

Kozák

Opričník
Skvělá jízda bojující z blízka. Mají vysoký počet životů a jsou velmi rychlí. Jako u většiny jednotek se jejich síla projeví až ve větším počtu. Hodí se jako doplněk při ničení dělostřelectva a jsou výhodní při zabíjení nepřátelských vesničanů.

Body života : 250
Rychlost : 6.75
Výdrž : 0.20
Obléhací útok : 75
Obranný útok : 20
Útok na blízko : 20

Opričník

Tvrz
Unikátní budova. Kombinuje v sobě kasárny a obranou věž, stejně jako věže se mohou tvrze vylepšovat. Tvoří se v nich jednotky po skupinách, Strelet po deseti, Mušketýři po pěti a kopiníci po čtyřech.

Body života : 2000
Protilodní útok : 100
Útok na dálku : 30

Tvrz

Jednotlivé věky :


Věk Objevů :
Po postavení Radnice pošlete čtyři vesničany na jídlo a zbytek na dřevo. Hlídejte si populační limit a Objevitelem prohledávejte okolí a sbírejte poklady. Při objevení nepřátelského Objevitele u vaší Radnice neváhejte povolat Domobranu. Zlikvidujte jimi Objevitele a pošlete je k nepříteli mu zabít pár vesničanů. Před postupem do další doby byste měli mít deset vesničanů lovících zvěř, minimálně osm kácejících stromy a dva a více pro stavbu budov.

Koloniální Věk :
Vyrovnejte počet vesničanů těžících dřevo na třináct a dotvořte vesničany aby jich deset těžilo zlato nebo stříbro, postavte Mlýn a nechte tam pracovat vesničany a vylepšujte rychlost získávání jídla. Nechte si přibližně tři vesničany na stavbu tvrzí, pro zajištění obrany. Objevitelem postavte Obchodní stanici, zatím stačí jenom u obchodní stezky. Z Domovského města si posílejte jednotky a pár jich pošlete k nepříteli zničit vznikající armádu a zredukovat mu počet vesničanů. Neposílejte malinké skupiny, pošlete jich více a bude to účinnější!

Věk Pevností :
Nechejte si poslat z Domovského města Pevnost a vhodně jí postavte. Vycvičte další vesničany aby jste měli deset u Mlýna, dvacet na Plantážích, patnáct v lese a dvěma vesničany stavte. Opevněte se klidně i palisádami, když je to potřeba. Vylepšete Strelce, výrobu, jednotky kterých máte nejvíc, hlavně Strelce a Tvrze atd. Teď byste měli mít dobře zajištěné suroviny pro tvoření armády. Jestli vaše minulé útoky byli úspěšné a tím i zbrzdili jeho rozvoj, vycvičte třicet Strelců, patnáct Opričníků a pět jednotek dle vlastního uvážení. Jestli jste při tomto útoku neuspěli můžete to zkusit znovu nebo postoupit do další doby a vylepšovat si armádu.

Průmyslový Věk :
Jestli máte nedostatek některých surovin, posilněte jejich těžení větším počtem pracovníků. Nezapomeňte vylepšit výrobu, jednotky a Tvrze. Vytvořte si armádu přibližně třiceti Strelců, dvaceti Opričníků, deseti děl, deseti Granátníků a deseti Kopiníků.

Imperiální věk :
Myslím, že pro sílu Ruské armády je až i zbytečné postupovat až sem pokud máte nepřítele oslabeného. Jestliže je nepřítel technologicky daleko vpředu, pak by postup byl vhodný.

 

Rusové v AOE III

historie Ruska

V roce 1500 byli Rusové v Evropě nejpočetnější národem žijícím na nejrozsáhlejším území, ale jejich země byla relativně zaostalá proti renesancí ovlivněným, vzkvétajícím západním sousedům. Rusové se snažili expandovat, což se jim dařilo obzvláště na východě, na Sibiři. Zásadním zlomem v historii země byla vláda cara Petra Velikého. Tento schopný vládce z rodu Romanovců, začal zastaralé Rusko pozvolna modernizovat a přibližovat Evropě, pokrok byl ale velmi pomalý. Rusové bojovali s občasnými úspěchy se Švédy na severu, a s Osmany na jihu. Z mas nevolníků (což byli téměř otroci v majetku aristokracie), byli schopni postavit obrovské armády. Tito lidé byli neústupní a tvrdí, ale dali se efektivně využít jen k obraně vlasti.

Když Rusko dosáhlo východního kraje Sibiře, byli směrem k Tichému oceánu vysláni průzkumníci, kteří měli najít západní pobřeží Severní Ameriky. Vitus Bering, Dán s dlouhou kariérou v ruském vojenském námořnictvu, objevil na počátku 18. století mezi Asií a Severní Amerikou moře, průliv (obojí nese dnes jeho jméno) a jižní část Aljašky. Rusové koncem 18. století založili ve vodách Aljašky malou základnu, ve které lovili zvěř pro získávání kožešin. Nejintenzivnější byl lov vyder mořských. Po americkém tichomořském pobřeží postupovala jen sporadická kolonizace až do severní Kalifornie, ve které ale Rusové nebyli příliš úspěšní. V roce 1867 prodalo Rusko Aljašku Spojeným Státům.

Roku 1800 Rusové disponovali největší armádou v Evropě a zapojili se i do napoleonských válek, ve kterých střídali strany tak, jak se jim hodilo. Napoleon nakonec v roce 1812 napadl Rusko v čele obrovské armády, ale válečné tažení se proměnilo v katastrofu. Rusové ustoupili do nitra své nekonečné země a dokonce opustili i Moskvu, aby vykonala na nepřátelském vojsku své strašlivé dílo. Poté pronásledovali ustupující francouzská vojska a dopomohli k Napoleonově abdikaci a jeho prvnímu exilu, datujícímu se do roku 1814.